Sosyal Medya

Güncel

ABD Suriye’ye özel kuvvet gönderiyor

Amerika Birleşik Devletleri, terör örgütü IŞİD’le daha aktif mücadele kapsamında Irak ve Suriye’ye takviye güç göndermeye hazırlanıyor.



Konuyla ilgili detayları Amerikan Savunma Bakanı Ashton Carter, dün Temsilciler Meclisi’nde yaptığı bir konuÅŸmada açıkladı. Irak’a bir özel kuvvet göndereceklerini kaydetti. Carter, Amerikan askerlerinin PeÅŸmerge güçleri ve Irak ordusuna destek vereceÄŸini belirtti. Bakan, ayrıca özel kuvvetin faaliyetlerinin BaÄŸdat yönetimiyle koordineli olacağı ve Suriye’de tek taraflı operasyon düzenleyebileceÄŸi bilgisini verdi.

Obama hükümetinin IŞİD’le mücadelesini yeterli görmeyen Kongre’nin Cumhuriyetçi üyeleri bölgeye daha fazla asker gönderilmesini talep ederken; Demokratlar yeni adımı destekliyor: “IŞİD’le alakalı olarak ilk yapılması gereken ÅŸey Kürtlerin silahlandırılması ve bu ÅŸer örgütünün imhası için bölgede Amerikan askeri varlığıdır.”

“Bu savaşı kazanacağımızdan eminim, fakat bu zaferi mümkün kılmak için doÄŸru stratejiye sahip olduÄŸumuz ve bütün kaynaklarımızı doÄŸru kullandığımızdan emin olmalıyız. Bu hem Amerika’daki kaynaklarımızın uygun kullanımı hem de Avrupa ya da baÅŸka yerlerdeki müttefiklerimizle ortaklığı gerektiriyor ki böylece küresel çapta hayat tarzımızı tehdit eden radikallere karşı birleÅŸik bir cephe oluÅŸturabilelim.”

Washington geçtiÄŸimiz ay da Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’le savaÅŸan güçlere danışmanlık ve destek vermesi için 50 kiÅŸilik bir özel operasyon timi göndereceÄŸini duyurmuÅŸtu. ABD’nin halen Irak’ta güvenlik güçlerine eÄŸitim ve danışmanlık saÄŸlayan 3 bin 500 kadar askeri bulunuyor.

Euronews muhabiri Washington’dan izlenimlerini aktarıyor: “Paris saldırılarından beri BaÅŸkan Obama, IŞİD’e karşı daha aktif bir tutum benimsemesi için tüm kesimlerin baskısı altında. Fakat Bakan Carter’ın söylediÄŸi gibi hükümet sadece bazı adaptasyonlardan yana. Milletvekillerine mesajı ise ivedi ve kolay bir zafer beklememeleri yönünde.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.